Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
DESIGNED BY JOOMLATD

Punkt informacyjny LGD w Obrytem - 19 lutego nieczynny

on piątek, 16, luty 2018 12:18.

Informujemy, że w dniu 19 lutego br. punkt informacyjny LGD w Obrytem będzie nieczynny. Za utrudnienia przepraszamy.

Projekty realizowane przez Beneficjentów (nabory z 2016r.)

on piątek, 16, luty 2018 09:47.

Zwiększa się liczba projektów zrealizowanych przez Beneficjentów z naborów przeprowadzonych przez LGD Zielone Mosty Narwi w 2016r. (poddziałanie „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objęte PROW na lata 2014-2020).
Kolejny projekt realizowany jest z przedsięwzięcia LSR: 1.2 Zakładanie nowej działalności na obszarze. Tytuł projektu: Nowa działalność gospodarcza PIZZELINI

Gratulujemy i życzymy powodzenia!

Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej

on poniedziałek, 12, luty 2018 12:11.

Samorząd Województwa Mazowieckiego ogłosił Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej.

Kategorie, w których możecie nadsyłać zdjęcia, są następujące:

1) Kategoria „Smaki Mazowsza” – tematem kategorii jest hasło, które stanowi podstawę do dowolnej interpretacji przedstawienia potrawy lub produktu wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych z regionu Mazowsza lub certyfikowanych logo Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
2) Kategoria produktowa – tematem kategorii jest produkt posiadający logotyp Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze (wykaz produktów z certyfikatem logo Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze do pobrania poniżej).

Swoje pomysły wraz z wypełnionym formularzem konkursu należy wysyłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Termin na przesyłanie zgłoszeń: do 7 maja 2018 roku.

Uroczysta gala finałowa odbędzie się podczas Gali Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego.

Więcej informacji

Zmiana przepisów dotyczących konkurencyjnego trybu wyboru wykonawców

on piątek, 09, luty 2018 10:54.

Informujemy, że 6 lutego 2018 r. została opublikowana ustawa z dnia 10 stycznia 2018 r. o zmianie ustawy o płatnościach w ramach systemów wsparcia bezpośredniego oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2018 r. poz. 311).

Niniejszą ustawą zmienia się między innymi ustawę z dnia 20 lutego 2015 r. o wspieraniu rozwoju obszarów wiejskich z udziałem środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

W ustawie dokonano zmian między innymi art. 43a i art. 57h. Istotna zmiana polega na zwiększeniu progu wartości zamówienia, od którego ma zastosowanie konkurencyjny tryb wyboru wykonawców zamówienia, określony w art. 43a ww. ustawy i przepisach wykonawczych, z kwoty 20 000 zł do 30 000 euro.

Niniejsze przepisy ustawy wchodzą w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia, tj. z dniem 21 lutego 2018 r.

Zachęcamy do zapoznania się z przepisami ww. ustawy

XV edycja konkursu "Smak ekologicznej żywności"

on czwartek, 08, luty 2018 07:40.

Kolejny rok z rzędu Zarząd Województwa Mazowieckiego proponuje dzieciom i młodzieży szkolnej konkurs wiedzy w zakresie rolnictwa ekologicznego i produktu ekologicznego pn.: „Smak ekologicznej żywności”. Od roku 2011 konkurs ma formę olimpiady wiedzy w zakresie rolnictwa ekologicznego i produktu ekologicznego. 

Konkurs w 2018 roku jest otwarty dla szkół podstawowych oraz gimnazjów z terenu województwa mazowieckiego, a jego adresatami są dwie grupy wiekowe, tj. uczniowie klas IV-VII szkół podstawowych oraz uczniowie gimnazjów klas II-III. Poprzez organizację konkursu o takim charakterze staje się realne wypracowanie właściwych nawyków żywieniowych, które mają nieocenione znaczenie w profilaktyce zdrowotnej, dlatego niezwykle cenne staje się tego rodzaju przedsięwzięcie mające na celu szeroko rozumianą edukację ekologiczną najmłodszych konsumentów dotyczącą żywności ekologicznej. Organizacja takiego właśnie konkursu promuje postawy ekologiczne wśród dzieci i młodzieży, jest niebywałą okazją do zdobycia rzetelnej wiedzy na temat żywności ekologicznej i całej ekologii, mądrej i ciekawej zabawy, współzawodnictwa i spotkania ludzi o podobnych zainteresowaniach.

Konkurs składa się z dwóch etapów i trwa od 1 marca 2018 r. do 22 czerwca 2018 r.

Termin nadsyłania zgłoszeń: do 30 marca br.

Szczegółowe informacje o konkursie można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. (+22) 59 79 339.

Więcej informacji 

TOP