Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
DESIGNED BY JOOMLATD

Aktualności

Poradnik dla Wnioskodawców i Beneficjentów w sprawie konkurencyjnego trybu wyboru wykonawców zadań

Administrator on piątek, 26 kwiecień 2019 08:16.

Informujemy, że na stronie internetowej ARiMR zamieszczony został Poradnik dla Wnioskodawców i Beneficjentów w sprawie konkurencyjnego trybu wyboru wykonawców zadań ujętych w zestawieniu rzeczowo – finansowym operacji w ramach PROW na lata 2014 – 2020 - link do artykułu

Poradnik

Wesołych Świąt Wielkanocnych!

Administrator on czwartek, 18 kwiecień 2019 06:24.

XIX edycja Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów"

Administrator on środa, 17 kwiecień 2019 18:08.

Samorząd Województwa Mazowieckiego zaprasza do udziału w etapie regionalnym XIX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.

Ideą konkursu jest identyfikacja i promocja polskich produktów regionalnych, osadzonych głęboko w polskiej tradycji i od lat wytwarzanych tymi samymi metodami i według tych samych receptur.
Przed przystąpieniem do konkursu prosimy o zapoznanie się z zasadami uczestnictwa - odnajdziemy je w regulaminach poszczególnych kategorii konkursu na stronie internetowej Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, gdzie dostępne są także karty zgłoszeniowe.

Zainteresowani konkursem winni wysłać drogą pocztową wypełniony formularz na adres: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa lub pocztą elektroniczną na adres mailowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 

Ostatecznym terminem nadsyłania zgłoszeń jest dzień 13 maja br.

Rozstrzygniecie etapu regionalnego XIX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” nastąpi 1 czerwca br. w Górze Kalwarii w Zespole Szkół Zawodowych im. ppor. E. Gierczaka, ul. Dominikańska 9 E (rozpoczęcie o godz. 10:00). Tego dnia uczestnicy konkursu przywożą zgłoszone produkty i przedstawiają je komisjom konkursowym do oceny. Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród odbędzie się tego samego dnia, bezpośrednio po zakończeniu prac komisji konkursowych.

W przypadku pytań prosimy o kontakt z pracownikami Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich pod numerami telefonów: (22) 5979-116, (22) 5979-355 bądź drogą elektroniczną na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Statystyki naborów 2019

Administrator on środa, 17 kwiecień 2019 13:43.

Prezentujemy dane dotyczące 5 naborów wniosków przeprowadzonych przez LGD Zielone Mosty Narwi w styczniu 2019r. w ramach poddziałania „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego PROW na lata 2014-2020 - stan na 06.02.2019r.

Wykres: Liczba projektów złożonych w naborach wniosków - dane ogólne
Wykres: Liczba projektów złożonych w naborach wniosków - podział na nabory (przedsięwzięcia LSR)
Wykres: Liczba projektów wybranych do finansowania przez Radę LGD - (w limicie/poza limitem)

Projekt z Polski został nagrodzony w konkursie Rural Inspiration Awards!

Administrator on środa, 17 kwiecień 2019 13:33.

W dniach 11-12 kwietnia 2019 r. w Brukseli odbyła się konferencja sieciująca pt. „NetworX – Inspiring Rural Europe”. Przedstawicielem LGD Zielone Mosty Narwi uczestniczącym w konferencji była Karolina Anuszkiewicz.

Podczas konferencji ogłoszono wyniki konkursu Rural Inspiration Awards w pięciu kategoriach: poprawa konkurencyjności, środowisko i działania na rzecz klimatu, rewitalizacja wsi, włączenie społeczne oraz LEADER. Wśród 6 nagrodzonych znalazł się projekt z Polski pt. « Rozwój gospodarstwa z wykorzystaniem środków Programu rolno-środowiskowo-klimatycznego” (Kowalski Farm – Agri-environment-climate support for sustainable agriculture) – gospodarstwo rolne pana Krzysztofa Kowalskiego w kategorii środowisko i działania na rzecz klimatu. W głosowaniu internetowym najwięcej głosów zebrał projekt z Austrii pt. Zeitgeist Enns – Pup-up-Shops Concept.
Wszystkim zwycięzcom nagrody wręczył Phil Hogan Komisarz UE ds. rolnictwa. Drugi polski finalista otrzymał pamiątkowy dyplom za projekt w kategorii włączenie społeczne pt. Z komputerem za Pan brat - warsztaty komputerowe wsparciem dla osób 50+ wykluczonych cyfrowo (Digital exclusion – Workshops to combat digital exclusion in rural areas) – zrealizowany przez Partnerstwo Północnej Jury.

W konkursie wzięło udział 176 projektów nadesłanych przez krajowe sieci obszarów wiejskich państw członkowskich UE.

Więcej informacji

 

TOP