Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Konkurs „Smak ekologicznej żywności”

Administrator on 21 luty 2017.

Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego ogłasza konkurs wiedzy o rolnictwie i produkcie ekologicznym pn. „Smak ekologicznej żywności”. Konkurs skierowany jest do uczniów szkół podstawowych klas IV–VI oraz gimnazjalistów z województwa mazowieckiego.

Konkurs rozegrany zostanie w dwóch etapach. I etap zaplanowano w dniach 1 marca–18 kwietnia br. W terminie 19 kwietnia–23 czerwca br. odbędzie się II etap. Uczestnicy będą mieli do rozwiązania test składający się z 33 pytań jednokrotnego wyboru i trzech pytań otwartych.

Podczas finału laureaci I, II i III miejsca w obu kategoriach wiekowych otrzymają m.in. książki, pomoce edukacyjne, drobny sprzęt multimedialny. Miłą niespodzianką będzie także wycieczka dla uczestników konkursu i ich opiekunów (Pałac Kultury, Stare Miasto lub ZOO) do ustalenia w terminie późniejszym.

Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w czerwcu (w okolicy zakończenia roku szkolnego).

Szczegóły